HALLo, wij zijn rick en RUTGER

Hallo, ik ben Rick. Vrienden zeggen dat ik goed in contact ben met mijn vrouwelijke kant en daardoor nogal gevoelig ben. Ik vind dat zelf wel meevallen en zie er aan de buitenkant best stoer uit. Dat houd me niet tegen om op een bruiloft alle emoties te zien en vast te leggen. Ik heb een radar voor traantjes nog voor ze weggepinkt worden, maar ook een aankomende schaterlach is niet veilig voor de emo-doelzoeker op mijn camera. 

Het is mooi om tijdens een huwelijk de emoties vast te leggen en die dag deel uit te maken van het geheel en “gezin”. Maar ook van de voorbereiding kan ik genieten en het is superleuk om samen met het bruidspaar naar de dag toe te leven. Meestal doen we dat tijdens een love-shoot of tijdens het intake gesprek waar we de hele dag al bijna voor ons kunnen zien. Als ik aan het werk ben zit ik vol in het moment en leef in de emotie mee met het bruidspaar en de gasten. In die flow leg ik ook de dag vast in beeld. Zo werk ik het liefs samen met het bruidspaar en mijn collega’s. 

Voor, tijdens en na het huwelijk heb ik altijd contact met het bruidspaar van het eerste gesprek tot de laatste foto is aangeleverd in een mooi album of wat de wens ook maar is. Ik ben dan ook een “afronder“, zoals ze dat zeggen, tot ons werk er echt op zit. “Zorgen voor“ zit in mijn karakter verweven en dat is een mooie eigenschap tijdens een huwelijk.  Voor mij is dit ook onlosmakelijk verbonden met fotografie en emotie.

Hoi, ik ben Rutger. Vanaf mijn 14e aan het fotograferen. Ik ben creatief en in de vorige eeuw ging ik daarom naar de kunstacademie. Ik was altijd aan het prutsen met foto’s en dat was toen nog geen ding daar, dus heb ik een tijdje in ziekenhuizen gewerkt voordat ik de “IT in ging”. In deze eeuw de fotovakschool afgemaakt, terwijl ik service manager was bij Capgemini.

Mijn vrouw omschrijft me als “lief, maar eigenwijs”, maar stiekem luister ik meer naar haar dan ik wil toegeven. Ik ben een “sucker” voor liefdesfilms zoals Love Actually, Notting Hill en waarschijnlijk als enige man in Nederland geabonneerd op WithLove, een kanaal gespecialiseerd in B films over de liefde (meestal een stadsmeisje wat weer teruggaat naar het platteland en daar een stoere…) mijn vrouw zucht altijd als ik dat opzet dus doe ik het stiekem op mijn laptop met mijn koptelefoon op.

Eind 2014 heb ik mijn baan opgezegd en sinds januari 2015 hebben Rick en ik samen een fotostudio en zijn we bezig met bruidsfotografie.

Trouwerijen zijn voor mij bijzonder omdat ik tijdens een bruiloft het gevoel heb dat ik een dag ben opgenomen in de familie en dan van binnenuit alles mag vastleggen. Ik doe dan ook mijn best om dit zo mooi en respectvol mogelijk te doen. (Alhoewel er natuurlijk altijd gekkigheid kan worden uitgehaald. – zie foto) 

Ik ben ook de nerd die steeds nieuwe dingen verzint en de sameday edits in elkaar zet terwijl iedereen zit te eten.

Sinds 14 februari 2023 zijn we lid van Fearless Photographers.

 

Samen zijn we sinds 2015 in het trotse bezit van een fotobedrijf en vullen we elkaar aan op de meest onverwachte momenten.

Als we op een bruiloft zijn ontstaat er altijd een compleet verhaal en we krijgen achteraf vaak te horen dat we haast onzichtbaar waren behalve op alle momenten die er toe doen. Vaak zien bruidsparen pas het totale plaatje van hun dag als we ze de foto’s overhandigen. We proberen natuurlijk spectaculaire beelden te organiseren, maar snappen ook de “verborgen” momenten mee die een bruiloft persoonlijk maken.

Ga je binnenkort trouwen?

We hebben nog wel een gaatje

Beperkte tijd beschikbaar